NOTIS

Mahu iklankan perniagaan anda.. meh klik SINI

Habibah Yahya's Facebook profile Create Your Badge

Disclaimer : Semua penulisan perkongsian disini adalah hakmilik terpelihara Keluarga Ibu3A, sila mohon izin sekiranya ingin copy paste dan kreditkan link ke blog ini. Penulisan yang diambil dlm bentuk copypaste untuk tujuan perkongsian akan saya sebut sumbernya. Ketahui hak anda sebagai penulis blog.

Customize blog



Salam bahagia,

Jika ada antara kawan-kawan yang mahu customize kan blog tapi tak reti dan tak berapa faham nak menggodek kod html.. saya boleh membantu dengan caj yang berpatutan


Antara kerja-kerja customization yang boleh saya buat :

  • tukar meta tag blog
  • masukkan breadcrumb
  • buat background untuk tajuk entri
  • letakkan ikon di sebelah tajuk entri
  • buat background untuk tajuk sidebar
  • letak background untuk sidebar
  • adjustkan kod ads nuffnang
  • buat blockquote , termasuk designkan background blockquote
  • buat butang buka tutup di sidebar
  • letakkan butang back-to-top
  • memasukkan butang perkongsian sosial seperti LIKE FB, Share FB, retweet, dan google+1
  • pasang kotak komen threaded ala WP
  • pasang kotak komen threaded ala WP dengan highlight komen admin, termasuk designkan background kotak komen admin
  • pasang kotak kod, termasuk designkan background kotak kod
  • pasang related post dengan customize ikon
  • pasangkan favicon
  • dan apa sahaja yang berkaitan dengan widget blog


Kerja design saya dah jarang buat.. tapi jika ada yang request saya buat :
  • design transparent header
  • design signature
  • design watermark
  • design banner blog

JIka berhajat, boleh jer email saya kakyong72@gmail.com ataupun roger jer saya di FB



salam kasih sayang,



Anda tahu LMFAO tu apa? Terima kasih sudi membaca entri ini. Alang-alang dah baca, komen lah yer.. nanti senang kakyong nak balas jejak. Jangan serik singgah sini lagi.

Amira Studio
5 Comments
Comments

5 comments

26 Dis 2011, 11:22:00 PTG

Nanti pape myra roger kakyong k, sebab mmg ada plan nak buat sesuatu dengan blog Myra :)

27 Dis 2011, 9:34:00 PTG

@MJ - contact lah kakyong via email @ PM kat Fb.. mana kakyong boleh bantu kakyong bantu..

27 Feb 2012, 1:41:00 PTG

creative kakyong ni :)
blog cantik

27 Feb 2012, 1:56:00 PTG

@wan anie

sikit2 boleh la.. takde lah mahir sangat pun... org lain lebih kreatif.. ;)

14 Nov 2012, 4:40:00 PTG

comel...lama tk aktif dalam rekacipta ni...tak de masa...rindu plak...hehehe

Catat Ulasan